Keskustelutilaisuus 26.11.2019: Lainsäädäntö läpinäkyväksi

Minkälaisia erilaisia hallituksen esityksiä perustellaan terrorismin torjunnalla 2000-luvulla? Mikä sidosryhmä on päässyt vaikuttamaan lakien sisältöön eniten viimeisen 30 vuoden aikana? Mikä hallitus on tehnyt eniten ympäristön hyväksi? Miten näiden, ja monien muiden lainsäädäntöön liittyvien kysymysten tutkimista voidaan tehostaa ennennäkemättömällä tavalla?

OYY järjestää tiistaina 26.11.2019 klo. 17.15 alkaen keskustelutilaisuuden Turun yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan hankkeesta, jossa kehitetään lainsäädäntöaineistojen tutkimusinfrastruktuuria. Työnimellä LATAAMO kulkeva internetsovellus mahdollistaa lainsäädäntöprosessin julkisten asiakirjojen etsimisen ja löytämisen kokonaisuuksittain, ja siihen on sisäänrakennettu tutkimustyötä tukevia toimintoja visualisoinnista SPSS-ajoihin. Keskustelutilaisuudessa LATAAMO-hankkeesta kertovat vastuullinen johtaja, oikeussosiologian professori Anne Alvesalo-Kuusi ja työryhmä.

Vallankäytön läpinäkyvyys on toimivan demokratian ja aktiivisen kansalaisyhteiskunnan edellytys. Uusi sovellus mahdollistaa lainsäädännön muutosten ja muutoksiin vaikuttavien toimijoiden systemaattisen arvioinnin niin tutkijoille kuin muillekin lainsäädännöstä kiinnostuneille. Tule kuulemaan, missä vaiheessa projekti on, ja mitä kaikkea on luvassa!​

Keskustelutilaisuuden kieli on suomi. Tilaisuus on kaikille avoin eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Tilaisuuden jälkeen vietetään yhdistyksen pikkujouluja. Lämpimästi tervetuloa!

Tilaisuutta koskevat tiedustelut: tilaisuuden puheenjohtaja Nea Oljakka  nemaol@utu.fi

Aika: Tiistai 26.11.2019, klo 17.15–19.00

Paikka: Tieteiden talo, sali 404, Kirkkokatu 6, Helsinki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s