Tietosuoja

Oikeus- ja yhteiskuntatieteellisen yhdistyksen jäsenet ja Oikeus-lehden tilaajat ovat OYY:n jäsen- ja asiakasrekisterissä, jossa olevia henkilötietoja käsitellään muun muassa jäsenyyden ja tilausten hoitoon liittyvissä asioissa.

Henkilötietolain (523/1999) 10 §:n mukainen rekisteriseloste

1. Rekisterinpitäjä

Oikeus- ja yhteiskuntatieteellinen yhdistys r.y.
(yhdistystunnus 106.012)
c/o Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutti
PL 24
00014 HELSINGIN YLIOPISTO

2. Rekisteriasioiden yhteyshenkilö

Jäsenvastaava Noora Lähteenmäki
sähköposti jasenasiat[ät]oyy-ry.fi

3. Rekisterin nimi

OYY:n jäsen- ja asiakasrekisteri

4. Rekisterin pitämisen peruste

Henkilötietolaki 8 §
Yhdistyslaki 11 §. Säännöksen mukaan yhdistyksen hallituksen on pidettävä yhdistyksen jäsenistä luetteloa, johon on merkittävä kunkin jäsenen täydellinen nimi ja kotipaikka.

5. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus
(rekisterin käyttötarkoitus)

  • jäsenyyksien hoito
  • tilauksien hoito, uudistaminen ja kehittäminen
  • laskutus; maksujen valvonta, maksuajan myöntäminen ja perintä
  • yhdistyksen toiminnan ja jäsenpalveluiden kehittäminen
  • yhdistyksen ja sidosryhmien toiminnasta tiedottaminen ja markkinointi

6. Rekisterin tietosisältö

Rekisteröityjen ryhmät ja näihin liittyvät tiedot tai tietoryhmät.

  • Nimi
  • Yhteystiedot yhteydenottoa varten (lähiosoite, sähköpostiosoite)
  • Äidinkieli
  • Sukupuoli
  • Jäsenyystiedot
  • Tilaus-, toimitus-, laskutus-, peruutus-, reklamaatio- ja maksutiedot

7. Säännönmukaiset tietolähteet

  • Jäsenten ja tilaajien ilmoitukset (esim. liittyessä)
  • Jäsen-/asiakassuhteen ylläpito
  • Postin palautukset ja osoitteenmuutospalvelu
  • VRK:n päivityspalvelu
  • Mahdolliset muut yhteystietojen päivityspalvelut
  • Laskutuksen ja maksunvalvonnan tiedot pankilta

8. Säännönmukaiset tietojen luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle

Tietoja ei luovuteta säännönmukaisesti eikä niitä siirretä EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

9. Rekisterin suojauksen periaatteet

Rekisteriä käsitellään luottamuksellisena ja se on asianmukaisesti suojattu ulkopuolisilta. Yhdistyksen jäsenelle on kuitenkin pyydettäessä varattava tilaisuus tutustua jäsenrekisteriin merkittyihin yhdistyslain 11 §:n 1 momentissa tarkoitettuihin tietoihin (yhdistyslaki 11 § 2 momentti).

Pääsy rekisterin tietoihin on suojattu käyttäjätunnus- ja salasanasuojauksella. Tietoja käsittelevät henkilöt ovat vaitiolovelvollisia henkilötietolain 33 §:n sekä rikoslain 38 luvun 1 ja 2 §:n mukaan.

Rekisteröidyn oikeudet

Tarkastusoikeus

Jokaisella on salassapitosäännösten estämättä oikeus tiedon etsimiseksi tarpeelliset seikat ilmoitettuaan saada tietää, mitä häntä koskevia tietoja henkilörekisteriin on talletettu tai, ettei rekisterissä ole häntä koskevia tietoja (henkilötietolaki 26 §). Sen, joka haluaa tarkastaa itseään koskevat tiedot em. tarkoitetulla tavalla, on esitettävä tätä tarkoittava pyyntö rekisterinpitäjälle omakätisesti allekirjoitetussa tai sitä vastaavalla tavalla varmennetussa asiakirjassa tai henkilökohtaisesti rekisterinpitäjän luona.

Rekisterinpitäjän on ilman aiheetonta viivytystä varattava rekisteröidylle tilaisuus tutustua henkilötietolain 26 §:ssä tarkoitettuihin tietoihin tai annettava tiedot pyydettäessä kirjallisesti.

Kielto-oikeus

Rekisteröidyllä on oikeus kieltää rekisterinpitäjää käsittelemästä häntä itseään koskevia tietoja suoramainontaa, etämyyntiä ja muuta suoramarkkinointia sekä markkina- ja mielipidetutkimusta samoin kuin henkilömatrikkelia ja sukututkimusta varten (henkilötietolaki 30 §).

Oikeuksien käyttäminen

Tarkastus- ja kielto-oikeutta koskevissa asioissa ota yhteyttä yhdistyksen jäsenvastaavaan Maija Helmiseen (sähköposti mshelminen[ät]gmail.com) tai lähetä postia yhdistyksen sihteerille (osoite yllä). Jos rekisteriin tallennetuissa tiedoissa on virheitä, virheiden korjaamista koskevan pyynnön voi lähettää jäsenvastaavalle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s