Toimintaa

OYY:n tarkoituksena on oikeus- ja yhteiskuntatieteitä yhdistävän tutkimustiedon edistäminen ja levittäminen. Yhdistys toteuttaa tarkoitustaan muun muassa järjestämällä keskustelutilaisuuksia, luentoja ja seminaareja, antamalla kannanottoja sekä julkaisemalla Oikeus-lehteä.

Vuonna 2015 OYY jakaa ensimmäistä kertaa julkaisupalkinnon. Palkinnon tavoitteena on lisätä oikeus- ja yhteiskuntatieteitä yhdistävän tutkimuksen tunnettuutta ja avata uudenlaisia näkökulmia keskusteluun. Palkinto on tarkoitus jakaa kolmen vuoden välein yhdistyksen pikkujouluissa.

Varjoväitöstilaisuuksien järjestäminen on muodostunut jo perinteeksi. Varjoväitös on vapaamuotoinen keskustelutilaisuus, jossa keskustellaan väitöskirjan aiheesta ilman viralliseen väitöstilaisuuteen liittyviä muodollisuuksia.

Work in progress -tilaisuuksissa ajankohtaisista tutkimushankkeiden tuloksista keskustellaan tutkimuksentekovaiheessa.

Tilaisuudet toimivat myös käytännön soveltamisen ja tieteellisen pohdiskelun kohtauspaikkana. Niissä kohtaavat oikeuspolitiikan ja -elämän toimijat sekä oikeus- ja yhteiskuntatieteiden tutkijat.

Tilaisuudet ovat avoimia kaikille.

Voit ehdottaa aihetta keskustelutilaisuudelle tai muuta tapahtumaa lähettämällä sähköpostia yhdistyksen puheenjohtajalle (puheenjohtaja[ät]oyy-ry.fi).

 

>>> Selaa aikaisempia tapahtumia


 

ihminen_ja_oikeus_12122006_2_crw_0297