Keskustelutilaisuus etnisten vähemmistöjen kokemuksista poliisista ja yksityisestä turvallisuusalasta – ja OYY:n pikkujoulut ke 12.12 klo 17.15-

Keskustelutilaisuus: etnisten vähemmistöjen kokemuksia poliisista ja yksityisestä turvallisuusalasta – pysäytysten merkitys arjessa

Aika: ke 12.12.2018 klo. 17.15-
Paikka: Tieteiden talo sali 404 (Kirkkokatu 6, Helsinki)

Aiheesta ovat keskustelemassa akatemiatutkija Suvi Keskinen, tohtorikoulutettava VTM, Markus Himanen ja tutkijatohtori VTT, Elsa Saarikkomäki.

Pikkujoulut tilaisuuden jälkeen samassa tilassa, mistä siirrymme ravintola Bryggeriin (Sofiankatu 2). Pikkujoulut ovat kaikille avoimet!

Keskustelutilaisuudessa käsitellään etnisen profiloinnin ja viranomaiskohtaamisten merkitystä vähemmistöjen arjessa. Kokevatko he olevansa suojelun vai epäilyn kohteena? Millaisia merkityksiä näillä kohtaamisilla on kokemuksiin yhteiskuntaan kuulumisesta? Entä miten poliisi arvioi kysymystä etnisestä profiloinnista ja rasismista? Millaisia käytäntöjä ja etnisen profiloinnin riskejä poliisin työhön sisältyy? Miten lainsäädäntö ja ohjeistukset huomioivat etnisen profiloinnin riskejä? Miten voitaisiin parantaa luottamusta ja hyviä suhteita?

Suvi Keskinen ja Markus Himanen ovat osa Pysäytetyt – Etnisen profiloinnin tilat, merkitykset ja käytännöt –tutkimusryhmää, joka julkaisi huhtikuussa 2018 tutkimusraportin etnisestä profiloinnista poliisin ja yksityisen turvallisuusalan työssä. Hankkeessa haastateltiin suurta joukkoa rodullistettuihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä sekä poliisin edustajia. Tutkimuksessa kerättiin myös kyselyaineisto. Hanke on toteuttanut verkossa avoimesti saatavilla olevan etnistä profilointia käsittelevän multimediasivuston ja journalistisia tekstejä. Kesällä 2016 projektin toimittaja julkaisi tietoja poliisin Facebook-ryhmässä levitetyistä rasistisista viesteistä. Tutkimusraportti, multimediasivusto ja muut aineistot http://www.profiling.fi/ Hankkeen tutkimussivut https://blogs.helsinki.fi/thestopped/

Elsa Saarikkomäki on tutkinut maahanmuuttajataustaisten nuorten kokemuksia poliisista ja yksityisestä turvallisuusalasta pohjoismaisessa hankkeessa (Experiences of policing among ethnic minority youth in the Nordic countries -hanke). Tutkijat tekivät haastatteluja 120 nuoren kanssa neljässä eri Pohjoismaassa. Tuloksista on hiljattain julkaistu kaksi artikkelia (https://rdcu.be/3qUl ja https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/1748895818800744). Lisäksi Saarikkomäki on tarkastellut väitöskirjassaan alaikäisten nuorten kokemuksia luottamuksesta poliisiin ja yksityiseen turvallisuusalaan Suomessa.

Keskustelutilaisuuden jälkeen vietämme samassa tilassa Oikeus- ja yhteiskuntatieteellisen yhdistyksen (OYY) pikkujouluja. Tarjolla on pientä syötävää ja juotavaa. Keskustelutilaisuus sekä pikkujoulut ovat kaikille avoimet, eikä tilaisuuksiin tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Tilaisuutta koskevat tiedustelut: tilaisuuden puheenjohtaja Anna Hurmerinta-Haanpää (alhurm@utu.fi).

Lämpimästi tervetuloa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s