Keskustelutilaisuus: Tulisiko huumeiden käytön rangaistavuudesta luopua?

Keskustelutilaisuus: Tulisiko huumeiden käytön rangaistavuudesta luopua?

Aika: Keskiviikko 30.5.2018, klo 17.15 – 19.00

Paikka: Tieteiden talo, sali 505, Kirkkokatu 6, Helsinki

Oikeus- ja yhteiskuntatieteellinen yhdistys järjestää keskustelutilaisuuden Tulisiko huumeiden käytön rangaistavuudesta luopua? Argumentteja huumeiden käytön ja rangaistusten tutkimuspohjaisista havainnoista. Aiheesta ovat keskustelemassa tutkimusprofessori, VTT Pekka Hakkarainen ja kehittämispäällikkö, VTT Tuukka Tammi, jotka ovat tehneet aiheesta rohkean keskustelunavauksen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen blogissa.

Keskustelutilaisuudessa käsitellään muun muassa nykyisen huumausainepolitiikan ongelmia ja sitä tulisiko huumeiden käyttöön puuttua ensisijaisesti rikosoikeuden vai sosiaali- ja terveydenhuollon keinoin. Vallitsevalle politiikalle on olemassa ainakin kolme vaihtoehtoa: laillistaminen, dekriminalisointi ja depenalisaatio. Mikä näistä olisi paras vaihtoehto edetä huumausainepolitiikan uudistuksessa – ja miksi? Onko rangaistavuudesta luopumisen vaarana yleisen lainkunnioituksen lasku ja huumeiden käytön merkittävä lisääntyminen?

Keskustelutilaisuus on kaikille avoin eikä siihen tarvitse ilmoittautua etukäteen. Lämpimästi tervetuloa!

Tilaisuutta koskevat tiedustelut: tilaisuuden puheenjohtaja Timo Korander, timo.korander@polamk.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s