Keskustelutilaisuus: Osallisuus lapsen oikeutena – toteutuuko oikeus käytännössä? Millainen on lapsen oikeudellinen asema lastensuojelussa ja kuinka oikeudellinen järjestelmä turvaa lapsen oikeudet?

Keskustelutilaisuus: Osallisuus lapsen oikeutena – toteutuuko oikeus käytännössä? Millainen on lapsen oikeudellinen asema lastensuojelussa ja kuinka oikeudellinen järjestelmä turvaa lapsen oikeudet?

Muun muassa näitä kysymyksiä käsitteli OTT, VT Virve-Maria Toivonen väitöskirjassaan ”Lapsen oikeudet ja oikeusturva –  Lastensuojeluasiat hallintotuomioistuimissa”, joka tarkastettiin Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa huhtikuussa 2017.

Aiheesta ovat keskustelemassa OTT, VT Virve-Maria Toivonen, SOS-Lapsikylän lastensuojelulakimies, VT Mirjam Araneva sekä Vilma Vähämaa ja Minna Kallio Osallisuuden aika ry:stä.

Aika: torstai 26.10.2017 klo 18.00

Paikka: Tieteiden talo, sali 309 (Kirkkokatu 6, Helsinki)

Keskustelun teemoja:

OTT, VT Virve-Maria Toivonen: Mistä lapsen oikeudessa osallistua on kyse, miksi sen toteutuminen on niin haastavaa ja kuinka turvata lapsen osallisuus tehokkaammin.

VT Mirjam Araneva: Miten lapsen oikeus osallistua näkyy lastensuojelussa, mitä lapsilähtöisellä lastensuojelulla tarkoitetaan ja onko lastensuojelu oikeasti lapsilähtöistä?

Vilma Vähämaa, Osallisuuden Aika ry:n hallituksen puheenjohtaja/kokemusasiantuntija & Minna Kallio, Osallisuuden Aika ry:n projektikoordinaattori/kokemusasiantuntija: Miltä osallisuus näyttää asiakkaan näkökulmasta lastensuojelussa?

Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tervetuloa keskustelutilaisuuteen!

One thought on “Keskustelutilaisuus: Osallisuus lapsen oikeutena – toteutuuko oikeus käytännössä? Millainen on lapsen oikeudellinen asema lastensuojelussa ja kuinka oikeudellinen järjestelmä turvaa lapsen oikeudet?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s