Keskustelutilaisuus: Kansalaisten rangaistusasenteet ja yleinen oikeustaju – kriminaalipolitiikan ohjenuora? ja OYY:n pikkujoulut

Aika: ke 8.11.2017 klo. 16.30-18.00
Paikka: Helsingin yliopisto, päärakennus (vanha puoli), auditorio XIV (Unioninkatu 34, 3. kerros)

Pikkujoulut tilaisuuden jälkeen klo 18- alkaen ravintola Bryggerissä (Sofiankatu 2, Helsinki)

Vuonna 2015 pääministeri Sipilän hallitusohjelmassa asetettiin tavoitteeksi, että Suomessa rangaistukset vastaavat yleistä oikeustajua. Oikeusministeriön toimeksiannosta Helsingin yliopiston Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutti toteutti vuonna 2016 laajan kyselytutkimuksen, jossa selvitettiin kansalaisten käsityksiä sopivasta rangaistusmuodosta ja rangaistustasosta erilaisissa rikostapauksissa. Tuloksia verrattiin myös käräjätuomareiden antamiin vastauksiin. Miten kansalaisten käsitykset erosivat tuomareiden antamista rangaistuksista? Mitä merkitystä väestön rangaistusasenteilla on kriminaalipolitiikalle? Mitä on ”yleinen” oikeustaju?

Suomen Kriminalistiyhdistys ja Oikeus- ja yhteiskuntatieteellinen yhdistys järjestävät yhteistyössä keskustelutilaisuuden aiheesta ”Kansalaisten rangaistusasenteet ja yleinen oikeustaju – kriminaalipolitiikan ohjenuora?”. Tilaisuudessa yliopistotutkija, YTT Juha Kääriäinen (Helsingin yliopisto) esittelee kyselytutkimuksen keskeisiä löydöksiä. Kommenttipuheenvuoron esittää rikosoikeuden apulaisprofessori, OTT, VT Sakari Melander (Helsingin yliopisto).

Tilaisuus järjestetään keskiviikkona 8.11. Helsingin yliopiston päärakennuksessa, auditoriossa XIV (3. kerros) klo. 16.30-18.00. Tilaisuuteen on vapaa pääsy! Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua.

Tutkimus ”Seitsemän rikostapausta: käräjätuomareiden arvioima rangaistuskäytäntö ja väestön rangaistusvalinnat” on vapaasti ladattavissa Helsingin yliopiston julkaisuarkistosta osoitteesta http://hdl.handle.net/10138/190440.

Keskustelutilaisuuden jälkeen n. klo 18.00 siirrymme ravintola Bryggeriin (Sofiankatu 2, Helsinki) viettämään Oikeus- ja yhteiskuntatieteellisen yhdistyksen (OYY) vapaamuotoisia pikkujouluja. Luvassa on rentoa yhdessäoloa – huom. tilaisuuteen ovat lämpimästi tervetulleita myös he, jotka eivät ole yhdistyksen jäseniä!

Suomen Kriminalistiyhdistys – Kriminalistföreningen i Finland
https://www.kriminalistiyhdistys.fi/
Oikeus- ja yhteiskuntatieteellinen yhdistys
https://oyy-ry.fi/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s