Tilaisuus peruuntuu: Keskustelutilaisuus vanhempien lapsiinsa kohdistamasta väkivallasta järjestetään myöhempänä ajankohtana

Tilaisuus oli tarkoitus järjestää 19.9.2016 klo 17.30 Tieteiden talolla, mutta pakottavista syistä se joudutaan siirtämään myöhemmäksi.

Tilaisuuden uudesta ajankohdasta tiedotetaan mahdollisimman pian.

Oikeus- ja yhteiskuntatieteellinen yhdistys (OYY) järjestää keskustelutilaisuuden vanhempien lapsiinsa kohdistamasta väkivallasta. Tilaisuudessa keskustellaan OYY:n historian ensimmäisen julkaisupalkinnon voittaneen tutkimuksen teemoista. Palkinnon voitti artikkeli ’Mothers’ self-reported violence toward their children: A multifaceted risk analysis’ (kirj. Kirsi Peltonen, Noora Ellonen, Tarja Pösö ja Steven Lucas). Kyselyn tulosten mukaan 6 prosenttia äideistä kertoi käyttäneensä väkivaltaa lastaan kohtaan. Tutkimuksessa havaittiin väkivallan ylisukupolvisuus: vanhempien omat kokemukset kuritusväkivallasta ovat yhteydessä siihen, että he toimivat väkivaltaisesti lastaan kohtaan. Menetelmällisesti uutta ja yllättävää oli, että vanhemmat paljastivat kyselyssä käyttäneensä väkivaltaa.

Erityisesti kokemukset avun ja tuen puutteesta lapsen ongelmissa ovat yhteydessä väkivaltaan. Lisäksi työelämässä ja kotona koettu stressi lisäsi väkivallan riskiä. Artikkelin kirjoittajat painottavatkin, että vanhemman väkivaltaisuuteen vaikuttavien riskitekijöiden monitasoinen tutkimiseen tulisi panostaa. Tilaisuudessa keskustellaan muun muassa vanhempien lapsiinsa kohdistaman väkivallan syistä ja seurauksista sekä siitä, miten tällaista väkivaltaa voi ehkäistä. Onko vanhemmille saatavilla tarpeeksi tukea ja miten tukipalveluita voitaisiin järjestää paremmin?

Artikkelin kirjoittajista paikalla on PsT, tutkijatohtori Kirsi Peltonen Tampereen yliopistosta. Hän kertoo tilaisuuden aluksi tarkemmin tutkimuksen tuloksista pohjustaen samalla aiheesta käytävää paneelikeskustelua. Paneelikeskusteluun osallistuu Peltosen lisäksi muun muassa Lastensuojelun keskusliiton ohjelmapäällikkö Miia Pitkänen sekä VTT, tutkijatohtori Elina Pekkarinen Nuorisotutkimusverkostosta.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Tilaisuutta koskevat kyselyt: Riikka Kotanen, riikka.kotanen (ät) helsinki.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s