VARJOVÄITÖS: Suomen mahdollisuudet vaikuttaa Euroopan unionin lainsäädäntömenettelyyn, ma 7.9.2015

Ma 7.9.2015 klo 17.15 alkaen
Tieteiden talo, sali 505 (Kirkkokatu 6, Helsinki)

Mitkä ovat pienen Suomen menestystekijöitä, kun Euroopan unionissa neuvotellaan uudesta lainsäädännöstä? Edistetäänkö Suomen etua tehokkaammin neuvottelupöydissä vai kulissien takana? Missä määrin lainsäätäminen on oikeuden raamittamaa ja missä määrin valtapolitiikkaa?

Muun muassa näitä kysymyksiä käsitteli OTT, VTK Anna Hyvärinen väitöskirjassaan, joka tarkastettiin Turun yliopistossa toukokuussa 2015. Väitöskirjassaan hän tutki EU-säädösten syntyprosessia ja Suomen vaikuttamista EU:n lainsäädäntöön. Hyvärisen väitöskirjassa on vahvasti monitieteinen ote; se yhdistää oikeustieteen ja politiikantutkimuksen näkökulmia. Hyvärinen haastatteli väitöstä varten suuren joukon virkamiehiä Suomessa ja muissa jäsenvaltioissa sekä unionin toimielimissä.

Oikeus- ja yhteiskuntatieteellinen yhdistys järjestää maanantaina 7.9. kello 17.15 alkaen varjoväitöksen OTT Anna Hyvärisen väitöskirjasta ”Suomen mahdollisuudet vaikuttaa Euroopan unionin lainsäädäntömenettelyyn”. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii OTT Tuomas Ojanen. Hän on valtiosääntöoikeuden professori Helsingin yliopistossa. Kommentaattorina toimii FT Tapio Raunio, Tampereen yliopiston valtio-opin professori.

Tilaisuudessa on lisäksi varattu aikaa yleisön kysymyksille ja kommenteille.

Anna Hyvärinen työskentelee johtavana tuloksellisuustarkastajana valtiontalouden tarkastusvirastossa, missä hän parhaillaan tarkastaa EU-asioiden valmistelua valtioneuvostossa.

Yleisradion uutisointi Hyvärisen väitöksestä täältä. Väitöskirja on saatavilla pdf-muodossa Turun yliopiston sähköisestä arkistosta.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, eikä siihen tarvitse ilmoittautua. Lämpimästi tervetuloa!

Kulkuyhteydet Tieteiden talolle Reittioppaasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s