KESKUSTELUTILAISUUS: Etnisyys, väkivalta, tutkimus ja mediakeskustelu, 7.10.2015

7.10.2015 klo. 17.15-20
Tieteiden talo, Sali 505 (Kirkkokatu 6, Helsinki)

Keskustelutilaisuudessa pohditaan sosiaalisen median ja perinteisemmän journalismin välistä yhteyttä. Millä tavalla verkon yleistynyt vihapuhe ja rasismin arkipäiväistyminen saa voimaa vähemmistöjä koskevasta uutisoinnista. Yksittäiset väkivallanteot saattavat laukaista sosiaalisessa mediassa vihapuheen vyöryn. Entä kuka asettuu tällöin mediassa asiantuntijaksi? Kenestä puhutaan ja miten? Miten tuomioistuimien tulisi suhtautua siihen, että niin rikosten uhrit kuin tekijät ja epäillytkin joutuvat sosiaalisessa mediassa mustamaalauksen kohteeksi? Keskusteluaiheena on myös se, millä tavoin journalismin käsittelytavat vaikuttavat nuorten maahanmuuttajien arkeen konkreettisesti ja mikä on median eettinen vastuu erityisesti vähemmistöjä koskevassa rikosuutisoinnissa. Lisäksi tilaisuudessa pohditaan tutkijoiden ja median välistä vuorovaikutusta sensitiivisten yhteiskunnallisten aiheiden näkökulmasta.

Keskustelutilaisuuden järjestää Oikeus- ja yhteiskuntatieteellinen yhdistys yhteistyössä Suomen Akatemian rahoittaman ja Nuorisotutkimusseuran koordinoima tutkimushankkeen ”Sukupolvien väliset suhteet, sosiaalinen kontrolli ja sukupuolistettu seksuaalisuus (2012-2016)” kanssa. Keskustelun aluksi dosentti Suvi Keskinen pitää lyhyen alustuksen aiheeseen liittyen.

Osallistujat
Koko Hubara, toimittaja
Liban Ismail, projektityöntekijä, Suomen Somalia-verkosto
Hannu Niemi, suunnittelija, Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutti
Robin Harms, erityisasiantuntija
Reetta Räty, toimittaja
Marko Stenroos, suunnittelija, nuorisoasiainkeskus

Keskustelun vetää professori Päivi Honkatukia

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, eikä siihen tarvitse ilmoittautua. Lämpimästi tervetuloa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )