Varjoväitös ti 28.3.2023: Kriittisiä näkökulmia vero-oikeuden tutkimukseen

OYY järjestää Tieteiden talossa varjoväitöstilaisuuden tiistaina 28.3.2023 klo 16:45-19:00 vuonna 2022 väitelleen OTT Santtu Raitasuon (Tampereen yliopisto) väitöskirjasta, jossa tarkastellaan, millaista valtaa vero-oikeustieteessä käytetään. Tutkimus laajentaa nykyistä käsitystä verokonsulttialan poliittisesta vallasta, ja kehottaa kiinnittämään enemmän huomiota tutkijoiden intressiristiriitoihin.

Väitöstutkimusta kommentoi tutkijatohtori Jussi Jaakkola (Turun yliopisto), jonka tutkimus keskittyy kysymyksiin veropoliittisten valintojen oikeuttamisesta. Hän on tutkinut esimerkiksi valtioiden välisen sääntelykilpailun politiikkaa ja veropolitiikan tiedontuotantoa.

Keskustelussa käsitellään oikeustieteen yhteiskunnallista roolia, (vero)oikeudellisen tulkinnan poliittis-ideologisia aineksia ja tutkijan sidonnaisuuksien vaikutusta tutkimukseen. Lisäksi pohditaan akateemisen asiantuntijavallan ulottuvuuksia.

Ennen varjoväitöstä järjestetään OYY:n vuosikokous klo 16:00 alkaen. Varjoväitöksen kahvitarjoilu alkaa klo 16:45, ja varjoväitöstilaisuus alkaa klo 17:15. Paikkana on Tieteiden talon sali 207 (Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki).

Tarjolla on kahvia, teetä ja täytettyjä croissanteja klo 16:45 alkaen. Tarjoilujen mitoittamiseksi pyydämme ennakkoilmoittautumista tällä lomakkeella 21.3.2023 mennessä.

Tilaisuus on kaikille avoin. Lämpimästi tervetuloa!

Tilaisuutta koskevat tiedustelut: tilaisuuden puheenjohtaja Oona Alitalo (oona.alitalo@utu.fi).

OYY:n varjoväitöstilaisuuksissa keskustellaan vapaamuotoisesti ajankohtaisista väitöstutkimuksista keskittyen teemoihin, jotka väittelijä ja väitöskirjan kommentaattori haluavat nostaa keskusteluun. Perinteisistä väitöstilaisuuksista poiketen OYY:n varjoväitöstilaisuuksissa myös yleisö on tervetullut osallistumaan keskusteluun!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s