TULEVIA TAPAHTUMIA

Syksyllä järjestetään varjoväitös OTT Anna Hyvärisen väitöskirjasta: Suomen mahdollisuudet vaikuttaa Euroopan unionin lainsäädäntömenettelyyn (Turun yliopisto). Väitöstutkimus edustaa empiiristä oikeustutkimusta, jossa yhdistetään oikeustieteen tutkimusperinnettä ja yhteiskuntatieteiden teoriaa ja metodologiaa.

Vuosi huipentuu joulukuiseen varjoväitökseen OTT, M.A. (Crim) Timo Koranderin väitöskirjasta ”Rikottujen ikkunoiden nollatoleranssi. Tutkimus New Yorkin rikoksentorjunnan uuskonservatiivi-mallista Suomessa”. Korander vertailee Yhdysvaltojen ja Suomen järjestyspoliisitoiminnan nollatoleranssin mekanismeja, konteksteja ja vaikutuksia, keskittyen Tampereen nollatoleranssikokeiluun ja New Yorkin rikottujen ikkunoiden nollatoleranssiin. Koranderin mukaan kontrollin lisäämisellä on useita kielteisiä sivu- ja vastavaikutuksia, jotka tulisi ottaa huomioon esimerkiksi suunniteltaessa lapsiin ja nuoriin kohdistuvia varhaisen puuttumisen hankkeita. Samassa tilaisuudessa luovutetaan myös ensimmäinen OYY:n julkaisupalkinto.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s